Eenvoudig een Back-up maken

Een back-up maken is het kopiëren van bestanden naar een tweede medium (een cd, usb, tape, etc.) als een voorzorg voor als het eerste medium faalt. Hoewel iedereen van het belang hiervan op de hoogte is, wordt het nog veel te vaak niet gedaan.

Welke back-up methode voor u het beste is hangt af van uw specifieke situatie en wensen.

Belt u dus Computer Help Houten, voor hulp bij computers en andere apparaten in Utrecht, als u de weg kwijt bent in computerland.

Veel voorkomende denkfouten

Mijn systeem crasht toch niet

maak een backup om paniek te voorkomen

Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up te maken. Zelfs de meest betrouwbare hardware kan uiteindelijk kapot gaan. et is eigenlijk gewoon een kwestie van tijd voordat het gebeurt.

Natuurlijk "vertragen" moderne harde schijven de kans op zo'n crash, maar dit is niet het enige risico. Je kunt ook belangrijke bestanden kwijtraken door virusinfecties en bestandsgijzeling. Ook kan het voorkomen dat je zelf per ongeluk bestanden verwijdert of dat er software is die dit doet.

Om je bestanden en documenten goed te beschermen zal je minstens twee of meer back-ups moeten maken en bewaren op verschillende locaties.

Een back-up maken is mij te lastig en duur

Automatische backup

Bel 06.812.86.500
voor advies en installatie van een betrouwbaar backup systeem voor uw PC of Mac.

Dat is vaak de reden als iemand geen waardevolle data opslaat. Maar een eenvoudige berekening laat zien dat de kosten van probleem preventie (een back-up maken) vele malen lager zijn dan de kosten van data herstel en reparatie.

Hoewel dit bekend is gaan er nog steeds elk jaar miljoenen euro's verloren door technische problemen die zorgen voor verlies van waardevolle data. Om te voorkomen dat u daar zelf een keer de dupe van bent, dient u uw data veilig op te slaan.

Een back-up programma maakt mijn PC traag

Indien u een uitgebreide back-up procedure draait, dan kan de PC wat trager worden. Maar indien u het programma zorgvuldig installeert, en alleen een back-up maakt van essentiële data, dan is de vertraging zeer beperkt. Heeft u toch een uitgebreide back-up nodig, draai die dan 's nachts.

Hoe kunt u goedkoop en eenvoudig een back-up maken?

met een regelmatig backup kunt u ontspannen computeren

Indien u een goed back-up programma eenmalig goed installeert, heeft u er verder geen omkijken meer aan. Het programma zet een reservekopie van uw bestanden op een externe harde schijf, verbonden via uw netwerk.

U kunt ook gebruik maken van externe partijen die een online back-up bieden. Hierdoor houd je ook bij bijvoorbeeld een brand ook nog je waardevolle data. Nadeel is dat je het niet in eigen beheer hebt en het in de regel erg traag is. Ook moet er een goede internet verbinding zijn met zo'n derde partij.

Wat is een goed back-up programma?

Het verdient aanbeveling om goed te kijken naar welke back-up programma's er beschikbaar zijn. Oudere back-up programma's maken gebruik van de archiefbit om bij te houden van welke bestanden een reservekopie aanwezig is, wat regelmatig niet klopt.

De betere back-up programma's bieden een intuïtieve interface, om op deze manier gemakkelijk toegankelijk te zijn voor beginners en krachtigere opties te bieden voor professionals.

Computertips

Ontvang "Route", onze gratis nieuwsbrief, en krijg computertips rechtstreeks in uw mailbox.

Uw mailadres

Uw (voor)naam

klik dan

Uw gegevens zijn veilig.
Zie onze privacybeleid.

Winkel

Met advies & nazorg

Wij leveren o.a.