Uw computer herinstalleren

Uw computer herinstalleren is, na data herstel, de volgende stap na een systeem crash. Ook hier is deskundigheid vereist. De kans op volledig herstel is groot, mits er een goede analyse wordt toegepast.

Wat kunt u zelf doen?

Als uw PC niet meer gewoon wil opstarten, dan kunt u het proberen in de veilige modus. In deze modus kunt u een beperkt aantal acties uitvoeren, zoals de computer terugzetten in de tijd.

Deskundige hulp

Laat uw computer herinstalleren door ons.
Bel 06.812.86.500

Het volgende wat u kunt proberen is de laatst bekende juiste configuratie van een back-up op uw computer te zetten. Ook zijn er nog mogelijkheden met systeemherstel en de herstelconsole, maar hiervoor dient u al veel meer van computers af te weten.

Een laatste mogelijkheid om te voorkomen dat u uw computer moet herinstalleren is door de harde schijf aan te sluiten op een andere PC. Op deze manier kan getracht worden de harde schijf softwarematig te herstellen.

Bel Computer Help Houten, voor hulp bij computers en andere apparaten in Utrecht, als u de weg kwijt bent in computerland.

Verschillende stappen voor de herinstallatie van de PC

data herstel na crash van de computer

Voor u aan de slag gaat met de daadwerkelijke herinstallatie, dienen een aantal stappen te worden doorlopen:

  • Analyseer eerst het probleem. Is het een eenmalige crash geweest, of zit er iets fout waardoor het weer kan optreden?
  • Stel de data veilig (na een eventueel data herstel).
  • Inventariseer of alle benodigde software en drivers aanwezig zijn.
  • Zijn er geen onderdelen kapot in de computer?

Terwijl u dit onderzoekt, kunt u zich ook afvragen of het nog wel zin heeft om de computer te herinstalleren. Hoe oud is het systeem? Is upgraden geen betere optie?

Daarna kunt u de computer herinstalleren. Eén voor één zet u alle programma¬ís er weer op. Controleer daarbij of alle software wel legaal is. Achterhaal serienummers, en overweeg of er geen upgrade of ander programma gewenst is.

Kan ik dat allemaal zelf?

In principe wel. Maar zoals u ziet zijn er veel zaken waar u aan moet denken. Daarnaast kunt u moeilijk verstand hebben van alle software en hardware die beschikbaar is.

Wij hebben dat wel, en volgen een methode die resulteert in een objectief advies bij het herinstalleren van uw computer.

Hoe voorkomt u herinstallatie?

computer help houten zorgt met data herstel voor tevreden klanten

Uw computer herinstalleren is veel werk. Voorkomen is daarom beter dan blussen. Het is van belang om regelmatig onderhoud te plegen op zowel software als hardware. Ga op een verantwoorde wijze om met uw PC.

Gebruik geen illegale software en wees voorzichtig met downloaden en het openen van onbekende email. Bij aanschaf van een nieuwe PC dient u zich goed af te vragen waarvoor u hem gaat gebruiken. Koop geen Mediacomputer om er Officewerkzaamheden op te verrichten of andersom.

Computertips

Ontvang "Route", onze gratis nieuwsbrief, en krijg computertips rechtstreeks in uw mailbox.

Uw mailadres

Uw (voor)naam

klik dan

Uw gegevens zijn veilig.
Zie onze privacybeleid.

Winkel

Met advies & nazorg

Wij leveren o.a.