Waarom is mijn computer traag?

Het is algemeen bekend dat een computer traag wordt na verloop van tijd. Maar waarom is dat zo, en kan dat niet voorkomen worden?

trage computer versnellen

Een PC zal na verloop van tijd trager worden door het gebruik ervan. Dit heeft een softwarematige oorzaak. Wanneer men door de jaren heen regelmatig programma's installeert en verwijdert, programma's upgrade en patches (updates) installeert zal het systeem "vervuild" raken.

Dit is een sluipende traagheid en is niet van de één op de andere dag merkbaar. Het zou er niet voor moeten zorgen dat een computer plotseling onwerkbaar traag wordt. Maar er komt wel een dag dat het u gaat storen.

Wat kunt u doen tegen een trage PC?

Snellere computer?

Bel 06.812.86.500
voor hulp bij optimalisatie.

Er zijn verschillende dingen die u kunt ondernemen:

  • Overbodige bestanden verwijderen.
  • Controleren op spyware en virussen.
  • Overbodige programma's verwijderen (u kunt ook teveel beveiligingsprogramma's hebben!).
  • Zware programma's verwijderen.
  • Het systeem up-to-date houden.

Dit zijn zaken die u zelf kunt doen, als kost het wel de nodige tijd. Om u te helpen zijn er veel tooltjes op de markt die volgens eigen zeggen de PC sneller maken en optimaliseren. Helaas zijn het in de meeste gevallen programma's die gouden bergen beloven en loden heuveltjes opleveren.

Ondanks dat sommige programma's en register-cleaners wel betrouwbaar zijn, raden wij dagelijks gebruik hiervan af. Vaak hebben deze tools de hulp van de gebruiker nog nodig en is enige expertise nodig om gemaakte fouten te herstellen.

Beter is het dan om uw computer in onderhoud te brengen, bijvoorbeeld bij ons. Wij houden een schema bij wanneer de computer een opschoonbeurt nodig heeft, en voorkomen zo dat uw computer traag wordt.

Belt u dus Computer Help Houten, voor hulp bij computers en andere apparaten in Utrecht, als u de weg kwijt bent in computerland.

Hoeft u dan nooit meer een nieuwe computer?

trage computer aanpakken

Helaas is dat niet het geval. Een andere oorzaak voor een trage PC is namelijk dat u regelmatig nieuwe programma's installeert. Naarmate een pc ouder wordt zal deze meer moeite krijgen met deze nieuwe programma's. Dit is een "natuurlijk proces" waar je weinig tegen kunt doen, behalve het upgraden (uitbreiden/vervangen) van de hardwarematige componenten.

Als de pc ouder is dan 4 á 5 jaar en hij blijft ondanks goed onderhoud traag, dan wordt het tijd voor een nieuwe computer. Ook daar kunnen wij u goed in adviseren, zodat u niet al snel weer met een trage PC te kampen heeft.

Computertips

Ontvang "Route", onze gratis nieuwsbrief, en krijg computertips rechtstreeks in uw mailbox.

Uw mailadres

Uw (voor)naam

klik dan

Uw gegevens zijn veilig.
Zie onze privacybeleid.

Winkel

Met advies & nazorg

Wij leveren o.a.