Waarom is data herstel zo lastig?

Data herstel is het meest belangrijk na een crash van uw computer. Waar de hardware te vervangen is geldt dat niet voor uw opgeslagen foto's, video's of andere persoonlijke data. Zorgvuldigheid is daarom noodzakelijk.

computer herinstallatie door een expert

Op computers staan gegevens. Naast de programma's zelf wordt alle data opgeslagen die u invoert op de PC. Alle data, belangrijk en minder belangrijk, belandt voornamelijk op de harde schijf. Om te voorkomen dat die vol raakt, gooit u ook regelmatig wat weg, soms ten onrechte.

Gelukkig kunt u dergelijke foutjes vaak zelf herstellen. Het verwijderen van gegevens wil nog niet zeggen dat het definitief is verdwenen. Integendeel, zelfs harde schijven die opnieuw geformatteerd zijn kunnen nog volledig worden uitgelezen.

Kan ik zelf data herstellen?

Als iets per ongeluk is verwijderd zijn er in Windows mogelijkheden om het terug te halen. Bijvoorbeeld door vanuit de prullenbak de standen terug te zetten. Een andere mogelijkheid is via systeemherstel de PC een dag terug te zetten of via de Herstelconsole.

Maar, dat kan alleen als de harde schijf nog te benaderen is. Als deze fysiek beschadigd is dan wordt het zeer moeilijk en vaak ook kostbaar.

Wanneer er een systeemcrash is geweest is het daarom beter om de data door ons te laten herstellen. Wij hebben de juiste tools om het beste resultaat te bereiken. Daarnaast hebben we veel ervaring met het herstellen van data. U heeft bij ons een hoge slagingskans bij het herstellen en terughalen van uw belangrijke informatie.

Belt u dus Computer Help Houten, voor hulp bij computers en andere apparaten in Utrecht, als u de weg kwijt bent in computerland.

Hoe voorkomt u hoge kosten voor data herstel?

Computer gecrashed?

Bel 06.812.86.500
voor hulp bij data-herstel.

Computers verouderen en gaan stuk. Door ondeskundigheid gaat er heel veel informatie verloren. Dit kan grotendeels worden voorkomen door bij installatie van de computer rekening te houden met de indeling van de software.

computer herinstallatie door PC-dokter

Sla de data apart op door gebruik te maken van meerdere harde schijven. Maak regelmatig back-ups (liefst dagelijks) en alleen maar van de data. Bewaar de schijfjes van het besturingssysteem en de programma's.

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw data goed te beheren. Dit kan onder eigen beheer, maar u kunt het ook uitbesteden (met bijvoorbeeld een online back-up). Wij kunnen u adviseren wat voor u de beste manier is om met uw kostbare data om te gaan.

Computertips

Ontvang "Route", onze gratis nieuwsbrief, en krijg computertips rechtstreeks in uw mailbox.

Uw mailadres

Uw (voor)naam

klik dan

Uw gegevens zijn veilig.
Zie onze privacybeleid.

Winkel

Met advies & nazorg

Wij leveren o.a.