Problemen met een draadloos internet modem?

De installatie van een draadloos internet modem roept vaak problemen op. U krijgt het niet aan de praat, krijgt de beveiligingsinstellingen niet goed, of heeft na installatie een wel erg trage verbinding.

Het hele gezin geniet van draadloos internet

Draadloos internet is in meer dan de helft van de gevallen langzamer dan bedraad internet. Heeft u een desktop computer (dus geen laptop), dan kunt u gewoon beter bedrading aanleggen.

Draadloos is eigenlijk vooral bedoeld voor een laptop. Bijvoorbeeld als u in de tuin even wilt internetten. Wilt u een draadloos netwerk, dan is het van belang om op een aantal zaken te letten.

Waar kunt u het modem het beste plaatsen?

De plaats van het draadloos internet modem in uw huis is cruciaal voor de ontvangst.

Het is het best als het modem op een centrale plek in het huis staat. Vaak is dat niet in de meterkast, maar bijvoorbeeld op de eerste verdieping. Zo heeft iedereen overal optimaal bereik, en een snelle verbinding.

De keuze van het modem

Allereerst zijn er draadloze modems en routers. Of u een router nodig heeft hangt niet alleen af van uw eigen situatie en wensen, maar ook van uw Internet provider. Laat u dus goed adviseren.

Kies vervolgens een modem of router die zijn sporen heeft verdiend. Er is namelijk nogal wat kwaliteitsverschil. De apparatuur staat straks 24 uur per dag aan, en moet dus van goede kwaliteit zijn.

Let op de beveiliging

Draadloos internet modem instellen?

Bel 06.812.86.500
voor installatie en beveiliging van uw draadloze verbinding.

Een draadloos netwerk beveiligen blijkt voor veel gebruikers een lastige klus te zijn. Veel mensen schaffen draadloos netwerk apparatuur aan, en na een aantal uren knutselen en proberen is men blij dat er verbinding is. De beveiliging laat men dan maar zitten.

Als men het alsnog probeert, mondt het beveiligen van een draadloos netwerk vaak uit in het verliezen van alle vormen van verbinding, waarna enigszins teleurgesteld wordt teruggegrepen naar de standaard instellingen van het draadloos accesspoint of router.

Waarom is beveiliging bij een draadloos internet modem zo belangrijk?

Dat vanuit de hele straat op uw kosten kan worden ge-Internet vindt u misschien niet eens zo erg. Maar wat als er via uw verbinding strafbare feiten plaatsvinden, zoals hack-pogingen, of het illegaal aanbieden van MP3's? Dan bent u straks aansprakelijk, met alle gevolgen vandien.

Welke beveiliging moet u dan toepassen?

De belangrijkste fase van het beveiligen van een draadloos netwerk is het versleutelen van de gegevens die over het netwerk worden verzonden.

De oudste methode om gegevens versleuteld te versturen over een draadloos netwerk is doormiddel van het versleutelingstandaard WEP. In de praktijk blijkt de WEP versleuteling eenvoudig te kraken. Een draadloos netwerk beveiligen met WEP is dus niet echt aan te raden, al is het beter dan niets.

Een meer recente standaard voor het beveiligen van een draadloos netwerk is WPA, wat staat voor WiFi protected Access. WPA voorziet in een methode voor het versleutelen van data die niet eenvoudig te kraken is. Het verdient dan ook aanbeveling het draadloos netwerk te beveiligen met WPA, indien mogelijk WPA2, de nieuwste versie ervan.

Waarom is mijn draadloos Internet modem zo traag?

Modems en routers voor draadloos internet en netwerk

De frequenties waarop draadloze netwerken werken, zijn gelijk aan de frequenties die worden gebruikt door sommige andere apparaten, zoals magnetrons of draadloze telefoons.

Wanneer u een 2,4 gigahertz (GHz) draadloze telefoon gebruikt naast uw 2,4 GHz draadloze laptopcomputer, kan dit storing veroorzaken of de draadloze-netwerkverbinding volledig blokkeren.

Gebruik als u tijdens het surfen op internet wilt bellen een telefoon met draad of een draadloze telefoon die op een andere frequentie dan uw draadloze netwerk werkt.

De afstand van uw laptop tot het draadloze toegangspunt kan invloed hebben op de kwaliteit van uw internetverbinding, zeker als er nog fysieke obstakels tussen zitten. U kunt de snelheid van uw internetverbinding verbeteren door dichterbij het toegangspunt te werken en ervoor te zorgen dat er zich geen fysieke obstakels tussen het toegangspunt en de computer bevinden.

Kies voor een deskundige voor probleemloos draadloos Internetten

U ziet, er zijn veel aspecten om op te letten bij een draadloos netwerk. U kunt er natuurlijk zelf veel tijd insteken, maar is het niet veel verstandiger om een deskundige in te schakelen? Dit bespaart u veel frustratie, tijd, en onzekerheid of u het wel goed heeft gedaan.

Belt u dus Computer Help Houten, voor hulp bij computers en andere apparaten in Utrecht, als u de weg kwijt bent in computerland.

Computertips

Ontvang "Route", onze gratis nieuwsbrief, en krijg computertips rechtstreeks in uw mailbox.

Uw mailadres

Uw (voor)naam

klik dan

Uw gegevens zijn veilig.
Zie onze privacybeleid.

Winkel

Met advies & nazorg

Wij leveren o.a.