Wilt u een virus verwijderen?

Een virus verwijderen is geen eenvoudige klus. Zodra u merkt dat een virus uw PC heeft overgenomen, slaat al snel de paniek toe.

Laat computervirussen vakkundig verwijderen door Computer Reparatie Utrecht

De computer functioneert niet meer. Hij wil niet meer opstarten, bestanden zijn verdwenen, het beeldscherm flikkert, randapparatuur functioneert niet meer.

Ongeacht hoe een virus zich uit, snel handelen is het advies. Een systeem crash of dataverlies kan anders het gevolg zijn.

Hoe kunt u het virus verwijderen?

Het verwijderen van een virus gaat volgens het volgende stappenplan:

  • Schakel het Internet uit.
  • Analyseer om welk virus het gaat.
  • Inventariseer de schade.
  • Installeer het juiste antivirusprogramma (bijvoorbeeld het gratis 'Microsoft Security Essentials' voor Microsoft computers of 'Sophos' voor Mac computers).
  • Elimineer het virus.
  • Herstel de schade.

Het probleem is natuurlijk dat hiervoor expertise vereist is. En even zoeken op Internet vanaf uw geïnfecteerde PC is niet mogelijk (nogmaals: schakel Internet NU uit).

Indien u het probleem niet adequaat oplost, loopt u kans dat het virus terugkeert. Het is dus van groot belang dat het goed gebeurt, en dat u er een expert bijhaalt.

Bent u dan zeker dat het virus niet terugkomt?

100% zekerheid is niet te geven. Maar indien u ons inschakelt, en ook onze vervolgadviezen goed opvolgt, dan is 99% zeker haalbaar.

Belt u dus Computer Help Houten, voor hulp bij computers en andere apparaten in Utrecht, als u de weg kwijt bent in computerland.

Wat zijn die vervolgadviezen?

De PC helemaal dichttimmeren met antivirusprogramma's is niet nodig. Integendeel, uw computer wordt er alleen maar trager van. In plaats daarvan inventariseren we waarvoor uw PC precies gebruikt wordt, en welke software daarbij het beste is.

Ik heb al een goed virusprogramma

Er wordt nogal wat aangeboden via internet of computertijdschriften, shareware, freeware, demo's. Ze beloven allemaal "het beste" en hebben allemaal wel een "als best getest" predicaat.

Een computervirus?

Bel 06.812.86.500
voor hulp bij verwijdering en preventie.

Iedere situatie vraagt echter om een specifieke aanpak. Wij analyseren uw situatie, installeren wat u nodig hebt en wat het best bij uw PC past. Daarnaast kunnen we eenmaal per kwartaal uw computer controleren.

Met deze service blijft uw PC in de optimale conditie, een virus verwijderen zal daarna praktisch nooit meer nodig zijn.

Computertips

Ontvang "Route", onze gratis nieuwsbrief, en krijg computertips rechtstreeks in uw mailbox.

Uw mailadres

Uw (voor)naam

klik dan

Uw gegevens zijn veilig.
Zie onze privacybeleid.

Winkel

Met advies & nazorg

Wij leveren o.a.